Sään ja palon kestävät levyt rakentamiseen

Magnesiumoksidin lyhyt historia

Magnesiumoksidin lyhyt historia


Magnesiumoksidia on käytetty Kiinan muurin, Rooman sementti- ja muiden antiikin maamerkkien teossa.

Magnesiumoksidi -rakennuslevy (MgO) on yksi maailman vanhimmista rakennusmateriaaleista. MgO- rakennuslevy kestää korkeita lämpötiloja sekä kosteutta. 3mm MgO -levy on saavuttanut A1-paloluokituksen (A1 luokitellaan palamattomaksi materiaaliksi) eikä se ime itseensä juuri lainkaan kosteutta. Levy on käsiteltävyydeltään ylivoimainen verrattuna kaikkiin muihin rakennuslevyihin. Levyä voi leikata mattoveitsellä, sahata, porata. Levyä voi käsitellä kovakouraisestikin, mutta ei tarvitse pelätä sen kulmien rikkoontuvan.

Sen valmistusprosessissa käytetään energiaa vähemmän kuin sementissä. Täysin ekologinen tuote.

Taipeissa maailman toiseksi korkeimmassa rakennuksessa on käytetty sekä sisäpuolisissa että ulkopuolisissa rakenteissa kyseistä levyä.

USAssa se sai virallisen hyväksynnän rakennuskäyttöön vuonna 2003 paloturvallisuuden, homeen keston ja lujuuden johdosta.

Tuotteen monipuolisuus luo ratkaisuja joita muilla materiaaleilla ei voida tehdä. Sen lujuus on kymmenkertainen kipsilevyihin verrattuna.

Myös sen taivutusominaisuudet ovat hyvät, 3mm levystä voidaan tehdä lieriö.

Soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön.

MgO levyt ovat hyvä esimerkki edistysaskeleista rakennusmateriaaleihin vastaamaan muutoksiin rakennusmääräysten turvallisuuden, home-, ääni- ja bakteerien vastustuskykyyn ja kosteuden hallintaan.

Sovellutukset

Sisäseinät, alaslasketut katot, katto, ulkoverhous, hallit, navetat, erilaisten eristysmateriaalien jatkojalostus.

Levyjä on saatavissa 3mm ylöspäin yhden millimetrin välein normaali kooissa esim. 1200 x 900mm jne. valmiina eri mitoissa ja ulkonäöissä.

Magnesium levyt on mainittu artikkelissa: biologisesti ystävällinen rakentaminen ja home, infektioriskien minimoiminen.

Levytuotteissa on huomattavia laadullisia eroja, lähinnä seosaineiden puhtauden ja seossuhteiden osalta sekä sen valmistuksessa käytettävien koneiden laadussa ja valvonnassa.

Me valvomme itse Rakentaja levymerkin valmistusta laadun takaamiseksi.

Ruotsissa on jo yksi talotehdas alkanut käyttää yksinomaan tätä materiaalia.